IOT Eksperten spurgte NorthQ

IOT Eksperten spurgte: NorthQ

 

IOTeksperten.dk byder velkommen til fjerde udgave af blogserien ’IOT Eksperten spurgte’.

Formålet er at skabe et billede af, hvilke virksomheder vi handler med, hvilke mennesker der er bag produkterne og hvad det egentlig er, de går og laver.

Vi har talt med endnu en dansk virksomhed, der klarer sig godt inden for Home Automation markedet, nemlig NorthQ. Fra NorthQ har vi talt med Christian von Scholten, der er Head of Business Development.
NorthQ specialiserer sig i Internet of Things (IoT) løsninger med fokus på Home Automation og energi optimering. NorthQ tilbyder samtidig løsninger til at retrofitte deres produkter til dine eksisterende el-, gas og vandmålere.

1. Hvornår/Hvorfor startede i?

Vi startede 1. november 2007 i Hellerup, og årsagen til at vi kom ind i det her energi, det var, at NorthQ i mange år har været kendt for at levere støjsvage og energieffektive strømforsyninger, kølere og blæsere osv. Det var det som folk kender os for, men dette marked forsvandt i midten af 2006, da Xbox, Playstation og laptops vandt indpas. Og i den forbindelse kiggede vi på nye forretningsområder inden for energieffektivitet.

Med tiden udviklede vi et MEDIE CENTER for Actebis (ALSO) i Tyskland, som var meget strømbesparende og fungerede på samme måde som et SMART TV i dag. Det præsenterede vi for Elsparefonden som blev meget begejstret for konceptet og i den forbindelse fortalte deres daværende sekretariatschef, om vi ikke kunne putte en Z-Wave chip i, der kunne styre Danfoss termostater og en masse andre ting.

Og det var egentlig det, der var starten til hvad vi har i dag. Vi fik så også et udviklingsprojekt med DONG Energy, om at udvikle en sensor der kunne installeres på gamle mekaniske (analoge) drejeskivemålere eller på elektroniske målere. Så vi startede egentlig med måling og nu kan vi måle på stort set alt, og har en cloud-baseret platform, hvor brugere kan følge deres el-, gas-, og snart vand og varmeforbrug.

2. Hvad arbejder I på nu?

Vi har selvfølgelig vores home automation platform, hvor folk kan styre Danfoss termostater eller central termostater, tænd og sluk for lys.

Vi har forskellige sensorer, bevægelsessensorer, med indbygget temperatur/luftfugtighed/lyssensor, dørkontakter, kamera osv., og så har vi bygget en hel platform, der kan en masse forskellige ting.

Vi laver alting in-house: hardware, software og cloud. Det betyder så, at vi kan levere en bedre løsning end andre, i og med at vi har fuld kontrol over al softwaren. Vi har også et fuldt API som folk kan bruge til at bygge deres egne services oven på vores platform. Med vores API kan folk lave deres egen app, og bruge den til at trække data ind og ud af platformen.

3. Hvilket mål har I for de næste måneder?

Vi er i gang med at få lanceret nye produkter inden for energiovervågning, og der kommer en opdateret version af vores platform. Vores anden-generations platform er meget mere brugervenlig, hvor installationsprocessen er gjort nem i stil med Google osv.

Desuden er videreudviklingen af vores smart home produkter helt klart en prioritering, hvor vi stiler efter at integrere med flere og flere systemer, som f.eks. Amazon og Google.

Vi glæder os til at kunne tilbyde vores kunder nye produkter samt en mere fleksibel platform som har en masse nye funktionaliteter og som gør hele oplevelsen mere intuitivt for forbrugeren.

** Du kan købe NorthQ produkterne her: https://ioteksperten.dk/brand/northq**

Div. links:

** NorthQ hjemmeside: ** www.northq.com

** NorthQ YouTube kanal: ** https://www.youtube.com/channel/UCygQNXai8dHFFJxTWGOLfQA

** NorthQ Produktvideo: ** https://www.youtube.com/embed/lJCwwTGUwWA

Kommentarer

Der er ikke nogle kommentarer

Skriv et svar