IOT Eksperten spurgte Danalock

IOT Eksperten spurgte: Danalock

 

IOTeksperten.dk byder velkommen til femte udgave af blogserien ’IOT Eksperten spurgte’.

Formålet er at skabe et billede af, hvilke virksomheder vi handler med, hvilke mennesker der er bag produkterne og hvad det egentlig er, de går og laver.

I denne omgang har vi haft fat i Danalock, der er højaktuelle med deres Danalock V3.
Tina Grønlund Overgaard, Head of Communications og medejer af Danalock har hjulpet med at få indblik i, hvordan deres virksomhed hænger sammen og hvordan fremtiden ser ud fra deres perspektiv.

1. Hvornår startede i?

Vi startede vores virksomhed i 2009. Til at starte med havde vi til huse i en af ejernes kælder, hvor vi sad godt tæt sammen. Vi havde ét fælles mål: at skabe en elegant designet trådløs smartlock, der kunne åbnes via en app på en smartphone. Derudover havde vi en ambition om at kunne fremstille en smartlock, der kunne monteres på alle døre i verden. I dag har vi nået de mål – og vi har fået vores egne kontorlokaler samt en af verdens største låseproducenter som medejer. Over hele verden har vi tætte samarbejder med store dørproducenter, alarmselskaber, internetforhandlere og så videre, fordi de kan se de mange fordele ved at have en lås, der registrerer al aktivitet og har let ved at håndtere de virtuelle nøgler, uanset om de er permanente, midlertidige eller kun kan benyttes en gang.

2. Hvorfor startede i?

Vi startede virksomheden, fordi vi kunne se, at de daværende spillere på markedet ikke havde formået at følge med i den teknologiske udvikling. Vi vidste, at vi ville kunne gøre det bedre, både i forhold til design, installationsproces, brugerflade, sikkerhed, integration og funktionalitet. Derudover var vi så heldige at have et stærkt hold, der kunne være med til at føre tingene til dørs. Det har været vigtigt for os, at brugerne skulle have nemt ved at installere vores smartlock, da man ofte har skullet ringe efter (og betale for) hjælp udefra i forbindelse med installationen af en smartlock. Til at starte med var det faktisk en af ejernes – langt fra tekniske – kone, der stillede op til at være testperson for, om installationsprocessen kunne forbedres! Vores testsystemer er væsentligt anderledes i dag, men princippet er det samme: En Danalock skal være utrolig nem at installere.

Derudover synes vi, at det var vigtigt at skabe en åben og fleksibel platform, så Danalock’en var nem at integrere med andre systemer, hvilket vi også er kommet i mål med.

3. Hvad arbejder I på nu?

Pt. arbejder vi intenst på at få vores Homekit version af Danalock V3 godkendt hos Apple, så den kan komme i handelen. Derover er vi godt i gang med at shippe vores Danalock V3, der blev lanceret i foråret, ud til hele verden. Interessen har været enormt overvældende, og vi har ordrer fra hele verden. Takket være et godt set-up har vi indtil videre kunnet følge med efterspørgslen.

Vi har flere produkter undervejs, bl.a. vores Danapad – et keyboard til at sætte uden for døren, så man kan komme ind af døren ved manuelt at taste en kode – og vores Danafob – en slags fjernbetjening til Danalocken, som du kender det fra din bil. Det er produkter, der komplementerer vores Danalock V3, så man har mulighed for at tilpasse Danalock’en efter sine egne, specifikke behov.

4. Hvilket mål har I for de næste måneder?

Inden for de næste par måneder får vi godkendt vores Homekit lås, og derudover får vi de første test versioner hjem på vores Danapad. Vores mål er at få Danapaden klar til tests inden for de kommende par måneder. Vi stiler altid efter at gøre vores produkt så fleksibelt som muligt, så derfor arbejder vi konstant på at integrere nye kommunikationssystemer i vores smartlock.

** Du kan købe Danalock produkter her: https://ioteksperten.dk/brand/danalock**

Div. links:

** Danalock hjemmeside: ** https://danalock.com

Kommentarer

Der er ikke nogle kommentarer

Skriv et svar