IOT Eksperten spurgte Athom

IOT Eksperten spurgte: Athom

 

IOTeksperten.dk byder velkommen til blogserien ’IOT Eksperten spurgte’.

Formålet er at skabe et billede af, hvilke virksomheder vi handler med, hvilke mennesker der er bag produkterne og hvad det egentlig er, de går og laver.

I første udgave har vi fat i Stefan Witkamp, der er medstifter af Athom B.V. og fungerende Commercial Director. Athom B.V er virksomheden bag Homey, der i skrivende stund er et af vores mest populære produkter.
Interviewet er oversat fra engelsk til dansk.

 

1. Hvornår startede I?

Athom blev grundlagt i 2014 for at skabe Homey. Vi startede med at definere vores produkt og vision gennem en Kickstarterkampagne: “Alt i hjemmet forbundet gennem en åben, simpel og letanvendelig platform”. Vi samlede hurtigt en masse folk som støttede projektet og fik rejst 200.000 Euro på 30 dage – Homey skulle blive til noget.

Selvfølgelig begyndte det langt før det. I maj 2014 havde vi allerede pillet med home automation, trådløs kontrol og platforme i flere år. Homey var den endelige udgave af det arbejde, der var foregået siden grundstenen blev lagt i 2011.

Efter Kickstarter gik vi i gang med at designe elektronikken, bygge vores åbne software platform, brugerflader og API. Selvfølgelig også integration med de mest populære produkter. I januar 2016 startede vores beta-version og i november 2016 kom Homey i butikkerne.

2. Hvorfor startede I?

Vi havde leget med home automation som hobby, men når vi så på det daværende marked, fandt vi ikke de løsninger, som vi forestillede os – en åben app platform, mange forskellige trådløse protokoller, intuitiv styring og kompatibelt med både hvidevarer og underholdning. Det fik os til at tænke – ”Hvad hvis vi selv lavede en?!”

Vi ville gerne skabe en verden, hvor alle kunne forbedre deres hjem og give kreativiteten frit løb uden at være begrænset af dårlige interfaces, dårlig kompatibilitet og få valgmuligheder. Vi forestillede os en verden, hvor det ikke kun var nogle få cool dimser, der var intelligente, men at hele hjemmet er, og at alt er forbundet til hinanden- og til dig som bruger.

3. Hvad arbejder I på nu?

Vi arbejder utrætteligt på at gøre Homey bedre og bedre. Homey kan allerede meget, men vi tror på, at den kan endnu mere. Vores fokus er udelukkende på at udvikle ny software og features til Homey, hvilket bliver opdateret ofte gennem gratis softwareopdateringer. F.eks. har vi på de sidste måneder udgivet Musikintegration inkl. Spotify Playlist support i Sonos og vi har integreret med Amazon Alexa og Google Home. ZigBee-support er på vej til IKEA Trådfri (Er udgivet red.) og så arbejder vi på en omtrukturering af vores mobilapp, blandt andet.

4. Hvilket mål har I for de næste måneder?

Vi overgår til Homey 2.0. Det medfører, at udviklere får mange flere muligheder, hvilket kan skabe helt nye måder at bruge Homey på. Udviklere vil kunne opstille deres egne brugerflader ved selv at lave interfaces gennem vores nye API. Ved siden af det vil vi forbedre vores support til sikkerhedskameraer, og gøre Homey til en Mobile-first oplevelse (Betjening via telefon er i fokus red.) og integrere ZigBee og Bluetooth streaming af lyd.

** Du kan købe din Athom Homey her: https://ioteksperten.dk/product/athom-homey**

Anden input:

** Athoms YouTube kanal: ** https://www.youtube.com/user/athomnl

** Homey produktvideo: ** https://www.youtube.com/watch?v=stc7wmUHZAI

** Use cases: ** Man kan finde mange use cases på vores hjemmeside (inkl. Billeder, video, forklaring af produktanvendelse): https://www.athom.com/en/usecases/

** “Talks with Homey” produktoversigt: ** Vi har skabt et lækkert overblik over compatible enheder (selvfølgelig ikke en fuldstændig liste – vi har mange flere). Vi præsenterer det smukt i et hus: https://www.talkswithhomey.com/en/

** Blog: ** Vi har en blog med nogle cool baggrundsartikler dækkende fra uddybende use cases til lidt smugkiggeri bag scenerne og vores fremtidsplaner: https://blog.athom.com

** Homey App Store: ** Homey er en åben platform ligesom en Smartphone. Integrationer foregår via Homey Apps, som er til rådighed på https://apps.athom.com

Kommentarer

Der er ikke nogle kommentarer

Skriv et svar