Athom Homey Smart Home Controller

Hvilken Homey skal jeg vælge?

Hos IOT Eksperten har vi altid været glade for Homey, og Athom er kommet langt siden vi fik deres controller første gang.

Homey V2 blev udgivet i januar 2019 som en gratis software opdatering til alle Homey ejere. Samtidig udgav Athom en ny revideret version af Homey controlleren, hvor de har fjernet NFC-modulet og mikrofonen. Dette skyldes at NFC var en god idé, men ikke havde den ønskede praktiske anvendelse i controlleren. Mikrofonen blev fjernet for at fokusere på udviklingen af softwaren og controlleren, og overlade stemmestyring til Amazon Echo (Alexa), Google Home og Apples Siri

Men hvilken skal man vælge?

Kort fortalt, vil vi anbefale Homey til de fleste, og dem der skal bruge Homey Pro ved det godt på forhånd. Men læs gerne videre for en længere forklaring om hvorfor.

Homey kan uden problemer køre i mellem 15 – 20 apps samtidig. Ønsker du at have 150+ aktive enheder eller flere apps installeret, vil Homey efterhånden begynde at køre langsommere, når der sker for meget på en gang. Derfor udgiver Athom Homey Pro, med sin dual-core processor og 1 GB ram, vil kunne give den mere hardcore bruger. I skemaet herunder kan du se forskellen på Homey og Homey Pro:

HomeyHomey Pro
ProcessorSingle Core 1 GHz CPUDual Core 1 GHz CPU
Ram512 MB1 GB
Apps samtidig*Ca. 15 – 20Ca. 40 – 50
Enheder samtidig*150255
Lager4 GB Flash 4 GB Flash
WiFiWi-Fi 802.11b/g/n 2.4 GHzWi-Fi 802.11b/g/n 2.4 GHz
ZigBee Zigbee 2.4 GHz Zigbee 2.4 GHz
Z-WaveZ-Wave Plus 500 Series Z-Wave Plus 500 Series
Andre Frekv.433 MHz, 868 MHz, Infrarød 433 MHz, 868 MHz, Infrarød
NFCNejNej
MikrofonNejNej
HøjtalerIntern + 3,5mm jack output Intern + 3,5mm jack output

* Du er ikke begrænset til dette tal, men er et cirka tal for hvornår Homey kan begynde at køre langsommere. Det varierer meget af hvilke apps og enheder, der er installeret på Homey.

Ovenstående tabel viser forskellen i mellem de to typer Homey versioner, og det er tydeligt at se, at der er ikke stor forskel på de to controller. Langt de fleste hjem vil uden problemer kunne spare penge og klare sig med den almindelige Homey. Overvejer du meget aktive sensorer, såsom Bluetooth Presence Detectorer, kan du have fordel af Homey Pro. Ønsker du at have motion sensorer, dør/vindue sensorer, termostater og lignende, vil du med fordel kunne købe den almindelige Homey og aldrig mærke at Homey får travlt.

Vi sidder klar til at vejlede på telefonen +45 71 994 993, på email [email protected] eller live chat med os på facebook her på https://ioteksperten.dk.

Kommentarer

Der er ikke nogle kommentarer

Skriv et svar